cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Rajoy insta ZP a cercar solucions per a Ceuta i Melilla «que també són Espanya»

De la Vega s'alegra de la visita del popular, però li demana que doni «solucions eficaces» i no crítiques

88386

Rajoy amb Ana Pastor i José Santed a la zona de la tanca.


En una jornada maratoniana, el president del PP, Mariano Rajoy, visità ahir la Ciutat Autònoma de Melilla, on volgué deixar constància del seu suport a la feina que hi exerceixen la Guàrdia Civil i l'Exèrcit, conèixer la situació en la qual es troben els immigrants que han botat la tanca aquesta setmana i, de la mateixa manera, recalcar «l'espanyolitat» de la ciutat.

En aquest sentit, recomanà al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que visiti Ceuta i Melilla i presenti solucions a la població d'aquestes dues localitats, «que també són Espanya».

Per la seva banda, la vicepresidenta de l'Executiu, María Teresa Fernández de la Vega, ironitzà sobre la visita del líder dels populars, assegurant que se n'alegrava, ja que quan Rajoy era vicepresident no hi anà mai, i l'instà a aportar «solucions eficaces» al problema, més enllà de la crítica fàcil.

Acompanyat pel president de Melilla, Juan José Imbroda; i pels secretaris executius del PP d'Organització i d'Acció Sectorial, Sebastián González i Ana Pastor, de manera respectiva, Rajoy visità la tanca que separa la ciutat del Marroc i el Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI). El seu primer gest fou saludar i elogiar la tasca exercida pels agents de la Guàrdia Civil i pels efectius de l'Exèrcit. Després anà a veure, de manera directa, les escales -més de dues-centes- emprades pels immigrants per als seus assalts a la tanca. La seva visita al CETI fou més aviat breu i no arribà a entrar al centre, limitant-se a intercanviar impressions amb el seu responsable, José Santé, a la porta del recinte.

En una roda de premsa posterior, Rajoy assegurà que està «absolutament a favor de les expulsions immediates als països d'origen d'aquells immigrants que entren», perquè ho considera una manera «de fer pedagogia». No obstant això, matisà que s'ha de garantir també el respecte dels drets humans, ja que durant els darrers dies s'han produït «vertaders atacs contra els drets de les persones», al·ludint així als abandonaments d'immigrants en ple desert i sense vitualles per part dels soldats marroquins.

Després d'insistir que és obligació de l'Executiu de Zapatero garantir la inviolabilitat de les fronteres espanyoles, demanà al president del Govern que exigeixi al Marroc el compliment de les seves obligacions i el respecti dels drets fonamentals. A continuació, assegurà que la UE ha d'ajudar econòmicament els països d'origen dels immigrants, encara que exigint «amb contundència» que se'n beneficiï el poble i es lluiti contra les màfies.

Rajoy aprofità l'ocasió per recomanar al president del Govern que visiti Ceuta i Melilla, «que també són Espanya», i que intenti tranquil·litzar-ne la població i li presenti solucions. A més, l'instà a liderar una política europea per frenar la immigració il·legal. «Em satisfà saber que és on abans no anà mai», ironitzà De la Vega, recordant que en la seva etapa de vicepresident, Rajoy no es desplaçà mai a Ceuta i Melilla.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris