cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Una ONG denuncia que el Marroc ha abandonat al desert 500 immigrants

SOS Racisme assegura així mateix que 24 immigrants podrien haver mort de set

80570

L'Exèrcit marroquí vigila un dels punts on s'han registrat allaus aquests dies.

Metges Sense Fronteres denuncià ahir que més de 500 immigrants subsaharians foren traslladats en els darrers dies per les autoritats marroquines des de la frontera de Melilla fins al sud-est del país a la frontera amb Algèria, ja al desert del Sàhara. Davant d'aquesta situació, els prop de 1.600 immigrants que es troben al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de la Ciutat Autònoma manifestaren la seva preocupació per les devolucions al país veí perquè tornar al Marroc suposa «la mort». Tanmateix, el Govern marroquí garantí ahir que proporcionà «allotjament i assistència mèdica en el respecte de la seva dignitat» als 73 subsaharians repatriats despús-ahir des d'Espanya.

El coordinador d'Immigració de l'ONG Metges Sense Fronteres, Carlos Ugarte, denuncià que han localitzat «una borsa de més de 500 persones entre les quals hi ha infants, dones, homes, embarassades» al desert del Sàhara, on l'organització es traslladà despús-ahir per confirmar informacions sobre trasllats de subsaharians per part de les autoritats marroquines a aquesta zona desèrtica.

L'ONG, que no descarta l'existència d'altres borses d'immigrants abandonats a la zona, assenyalà que hem trobat gent ferida que estam atenent en aquest moment i tenim la idea de traslladar a la major brevetat possible tres ferits que semblen més greus a Bouarfa, a 10 quilòmetres d'on es troben».

Ugarte declarà que es tracta de subsaharians que formaven part dels detinguts després de les batudes realitzades a la zona marroquina i afirmà que les condicions en les quals «són abandonats a la seva sort» consisteix a «deixar-los en zona desèrtica on no hi ha res absolutament», sense aigua ni menjar.

Per la seva banda, SOS Racisme denuncià en un comunicat que almanco 24 immigrants han mort de set al desert, segons informacions contrastades per aquesta ONG, «com a conseqüència de la política marroquina de traslladar a la frontera sud, en ple desert del Sàhara, els immigrants expulsats des de territori espanyol per abandonar-los a la seva sort davant centenars de quilòmetres d'arena».

SOS Racisme diu que molts d'aquests immigrants colpejats, tirotejats i expulsats havien presentat sol·licitud d'asil en ser víctimes de persecució als seus països d'origen.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris