nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Ibarretxe vol el referèndum el 2007 i que Batasuna vagi a les eleccions

Diu que «seria un pas important que condemnàs la violència d'ETA»

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, espera que el 2007 sigui possible «viure en pau» sense ETA, que Batasuna pugui concórrer a les eleccions, que s'arribi a un acord per a la normalització política i que es convoqui la consulta sobre el futur d'Euskadi.

«A mi m'agradaria que el 2007 fos un any en el qual, d'una banda, visquéssim en pau, amb ETA fora de les nostres vides, que fos un any en el qual Batasuna pogués, com qualsevol força política més, presentar-se a les eleccions, que fóssim capaços d'arribar a un acord per a la normalització política i que convocàssim una consulta democràtica a la societat basca per decidir el nostre futur. Aquest seria el meu desig», explicà.

En una entrevista concedida a la Cadena Ser, Ibarretxe reconegué que és una esperança que «té les seves dificultats», però considerà que cal pensar «en positiu». «Per què hem de pensar que les pròximes eleccions municipals han de ser eleccions en les quals no participarà Batasuna?, per què hem de pensar que no podrem fer una consulta democràtica o que arribarem a acords entre els partits polítics en aquesta legislatura?», es preguntà.

Pel president del Govern basc, seria «una passa molt important» que Batasuna condemnàs la violència d'ETA, encara que precisà que «una part de la normalització de la vida política també és que totes les formacions polítiques puguem concórrer a les eleccions».

Segons digué, «el projecte d'il·legalització de les idees fou liderat per Aznar, amb el suport vergonyós del PSOE». A més a més, remarcà que «tots coneixem que la il·legalització de les idees ni ens ha acostat a la pau, ni ens ha acostat a les solucions, ni per a la societat basca ni per a l'espanyola».

«M'agradaria pensar que entre tots normalitzarem la vida política i una part d'aquesta és la desaparició de la violència, però una altra és que totes les formacions polítiques, també Herri Batasuna, puguem concórrer a les eleccions, i esper que així sigui». En referència a les possibilitats d'una treva d'ETA, Juan José Ibarretxe assegurà que no li agrada «especular amb les decisions d'ETA».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris