nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

El Govern retorna al Marroc els immigrants que aconseguiren entrar per la força a Melilla

Zapatero té previst anar a les dues places africanes

La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, confirmà que ahir dematí es produïren devolucions en frontera al Marroc d'immigrants que intentaren travessar la tanca amb Melilla aquesta matinada, en la qual s'originaren tres intents d'allau. A més, l'Executiu instal·larà un sistema de cables trenats d'acer amb el qual es trobaran els immigrants irregulars en intentar accedir des del Marroc a Ceuta i Melilla. Aquest nou sistema, segons explicà el ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, precedirà les dues tanques actuals i garanteix la integritat dels assaltants, dificulta les accions en grup i fa més senzill tornar que continuar avançant.

Encara que no precisà quants immigrants havien estat retornats, Fernández de la Vega aclarí que no és la primera vegada que aquestes devolucions en frontera de caràcter automàtic es produeixen i que no tenen res a veure amb les readmissions previstes en el conveni subscrit amb el Marroc del 1992. Per això, «a tots els immigrants que es trobin a Espanya en situació irregular se'ls aplicarà la Llei», siguin a Melilla, a Ceuta o en territori peninsular.

La vicepresidenta també va parlar sobre la seguretat a les fronteres i confirmà la construcció d'una tercera tanca que serà menys lesiva per als immigrants i que substituirà la concertina de fulles que actualment corona el filat. A més, Fernández de la Vega es va referir a les inversions que el Govern realitzarà a Melilla i a Ceuta.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, té entre els seus plans visitar les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. ZP no ha donat encara una data per a aquest desplaçament, però assegurà amb rotunditat que l'«espanyolitat» de les dues ciutats «no està ni estarà en qüestió». Zapatero defensà el paper del Marroc en les allaus d'immigrants dels últims dies i digué que el regne alauita també és «víctima» d'aquesta pressió. El cap de l'Executiu anuncià que demanarà una major implicació de la Unió Europea i ajuda dels 25 al Marroc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris