nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Uns 65 immigrants entren a Melilla en una nova allau de 500 persones

Madrid acorda amb Marroc mesures perquè readmeti els subsaharians


Al voltant de 65 immigrants entraren ahir a Melilla en una nova allau protagonitzada per 500 subsaharians a la zona nord del perímetre fronterer, on la tanca encara no ha estat alçada. Mentrestant, comencen a fumigar les tendes instal·lades a l'exterior del Centre d'Estada Temporal d'Immigrants a la Ciutat Autònoma per evitar possibles contagis de malalties davant de la contínua arribada d'immigrants. Per la seva part, el delegat del Govern a Ceuta, Jerónimo Nieto, assegurà que la Guàrdia Civil no està realitzant expulsions immediates de subsaharians.

La Delegació del Govern a Melilla confirmà que a les 5.56 hores, 500 immigrants intentaren entrar a l'Estat espanyol en una nova allau per la zona nord del perímetre, on la tanca encara no ha estat aixecada. L'assalt resultà amb 65 subsaharians que aconseguiren el seu objectiu i desenes d'immigrants ferits, encara que tots foren donats d'alta, a excepció de dos d'ells que romanen en observació. A més, dos guàrdies civils també resultaren ferits lleus.

Per la seva banda, el Govern acordà amb el Marroc una reactivació de l'acord de control de fluxos migratoris amb l'Estat magrebí del 1992 i que s'adoptin amb caràcter immediat mesures expeccionals per a la devolució d'immigrants subsaharians. Així ho anunciaren ahir els ministres Miguel Àngel Moratinos i José Antonio Alonso ahir horabaixa a la sessió de control. Alonso assegurà que s'han donat les ordres pertinents perquè es faci un nou disseny del perímetres exterior de la tanca a la frontera de Ceuta i Melilla, que «no suposa una nova tanca», mentre que Moratinos enumerà un decàleg de mesures acordes amb Marroc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris