cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El PP mobilitzarà els seus militants a tot l'Estat contra l'Estatut de Catalunya

Maragall planifica una «estratègia d'unitat» amb els dirigents que fan costat al text

El secretari general del PP, Àngel Acebes, anuncià ahir que el seu partit s'oposarà a la reforma de l'Estatut de Catalunya a través de «tots els mitjans de l'Estat de Dret» i que mobilitzarà els seus 700.000 militants «en tots els racons d'Espanya» per explicar les conseqüències del text.

«Farem una gran mobilització del partit, una gran explicació de les conseqüències, els efectes i el contingut de l'Estatut», afirmà Acebes en unes declaracions a la cadena Cope, en les quals assegurà que el PP «defensarà i representarà els espanyols que volen que Espanya sigui Espanya».

El dirigent explicà que el seu partit emprarà «els recursos parlamentaris i polítics que la Constitució i la resta de l'ordenament jurídic permeten», per aturar el «procés molt greu de ruptura constitucional» que, segons ell, suposa la reforma de l'Estatut aprovada pel Parlament català.

Els militants del PP seran mobilitzats «per evidenciar la gravetat d'allò que ha possibilitat aquest pla Zapatero», manifestà Acebes. Així, considerà el president del Govern «protagonista» d'un projecte que, després d'haver «descarrilat», el líder socialista «ha tornat a encarrilar». Acebes assegurà que «allò que proposa aquest Estatut és un model territorial de lliure associació i, a més, dissenya un model de societat profundament intervinguda i intervencionista». I no es mostrà d'acord que «retocant-ne tres o quatre articles, pugui ser constitucional».

El secretari general del PP insistí que si aquest text es tramita al Congrés com a reforma estatutària, i no com una reforma de la Constitució, s'han de convocar primer eleccions generals, perquè en aquest procés «hi han de participar els ciutadans».

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, es reuní ahir a les 16.30 hores, al Palau de la Generalitat, amb els líders de CiU, Artur Mas; d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira; del PSC-CPC, Manuela de Madre; i d'ICV-EUIA, Joan Saura, amb l'objectiu d'establir els criteris de treball conjunt del ja anomenat «quadripartit» en la negociació del projecte d'Estatut a Madrid.

En la trobada, s'hi realitzà una valoració del debat de la setmana passada al Parlament de Catalunya, en el qual s'aprovà la reforma, i s'abordaren les perspectives de la tramitació a Madrid. A més de demanar «unitat d'acció», Maragall exposà als líders dels partits la necessitat de consensuar un equip jurídic «solvent» per afrontar amb garanties la negociació a les Corts.

L'objectiu de Maragall és mantenir la voluntat d'unitat global d'acció a Madrid, si bé això no suposa que desapareguin les divergències puntuals entre els partits catalans i que es consideren «necessàries» per a la consecució d'un acord global.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris