nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Detingut a França Harriet Aguirre, el «número dos» de l'aparell militar d'ETA

La Policia gal·la ha arrestat dues persones més en una operació antiterrorista

Nou cop a ETA, aquesta vegada al seu aparell militar. La Policia francesa detingué ahir tres membres de l'organització terrorista. Un és Harriet Aguirre, considerat el cap dels comandos etarres i lloctinent del cap militar del grup, Garikoitz Azpiazu, àlies Txeroki. El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, assegurà que ha estat una «important» operació i lloà la col·laboració francesa en la lluita contra el terrorisme d'ETA.

L'operació es desencadenà a les 6.00 hores de dilluns dematí. En aquella hora, agents de la Divisió Nacional Antiterrorista de la Policia Judicial francesa entraren a un pis d'Aurillac, al departament de Puy-de-Dome. Hi detingueren els tres terroristes, tots ells membres de l'aparell militar.

Es tracta d'Harriet Aguirre, Idoia Mendizabal i una tercera persona encara sense identificar.

Aguirre és el tercer lloctinent de Txeroki detingut des que aquest rellevà Gorka Palacios com cap militar d'ETA a finals de 2003.

El segon lloctinent de Txeroki detingut fou Jon Joseba Troitiño. Va ser localitzat el 29 de juliol d'enguany i les forces de seguretat li atribuïen un paper molt important a l'aparell militar d'ETA. Com que el cercle s'estreny sobre el cap militar d'ETA, es demanà al ministre de l'Interior si el tercer detingut podria ser el mateix Txeroki, però Alonso eludí pronunciar-se sobre aquesta possibilitat mentre no se l'hagi identificat. El que sí que queda clar és que Aguirre, com a cap dels comandos del grup terrorista, només tenia per sobre el cap militar d'ETA.

La segona detinguda, Idoia Mendizabal Múgica ocupava un lloc de menor rellevància que Aguirre en l'aparell militar. De la mateixa manera, reclamada per la Justícia espanyola per la tramesa d'un paquet bomba a Enrique Ybarra, president d'Administració del Grup Correo.

La Policia la relaciona també amb la bomba adossada que va esclatar als baixos del vehicle de l'ara diputat socialista Eduardo Madina i de l'atemptat contra la tinenta de batlessa de l'Ajuntament de Portugalete, Esther Cabezudo. D'altra banda, va ser identificada com una de les terroristes que participava a la campanya d'estiu d'ETA l'any 2004.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris