lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

'Els militars tenen gran interès que Espanya continuï sent pàtria comuna'

El cap de JEMAD, Félix Sanz Roldán, es referí així a a l'Estatut català

El cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Félix Sanz Roldán, afirmà ahir que entre els militars hi ha «un gran interès perquè Espanya continuï sent la pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols».

Així s'expressà el màxim responsable de la cúpula militar en demanar-li el seu parer sobre la reforma de l'Estatut de Catalunya i l'ús del terme «nació» durant una conferència sobre el procés de transformació de les Forces Armades pronunciada al Fórum de la Nueva Sociedad.

El general Sanz Roldán manifestà que la unitat d'Espanya és «una preocupació per als militars perquè des que ingressam a l'Acadèmia vivim per i per a Espanya».

En el col·loqui que seguí la seva conferència, el cap de la JEMAD agrupà en una sola resposta diverses preguntes sobre l'Estatut català, la inclusió del terme «nació» o si la unitat d'Espanya corre perill, i afirmà que hi «ha entre els militars un gran interès perquè aquesta Espanya secular, que tanta glòria i història ha acumulat, continuï sent la pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols». Durant la seva intervenció, el general Sanz Roldán destacà que el procés de transformació de les Forces Armades ja s'ha iniciat.

El PP contrataca
Per la seva banda, el president del PP, Mariano Rajoy, també ficà ahir cullerada en el tema de l'Estatut català i assegurà que, si s'aprovàs a les Corts tal com ha arribat del Parlament català, es provocarien «conflictes molt grossos», i ells arribarien fins i tot al Tribunal Constitucional. «Si l'Estatut s'aprova així com està, serà un disbarat absolut que provocarà conflictes greus».

El popular afegí: «Però si no s'aprova, sempre hi haurà qui aprofitarà per dir que la voluntat dels ciutadans de Catalunya expressada pel Parlament no es respecta des de Madrid», conclogué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris