nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Prop de 400 immigrants entren per la frontera de Melilla en una nova allau

Rodríguez Zapatero demanarà la solidaritat de la Unió Europea per al control del pas marroquí

Una nova allau protagonitzada per uns 650 immigrants sobre la doble tanca de Melilla provocà que més de 350 subsaharians trepitjassin terra espanyola. Aquesta entrada massiva es produí sobretot per la zona del Barri Xino, on els immigrants aconseguiren esbucar la tanca que s'havia elevat a sis metres d'altura. En aquesta nova onada, hi resultaren ferits 135 subsaharians, quatre guàrdies civils i tres soldats, aquests set darrers com a conseqüència de les pedrades rebudes per part dels subsaharians.

Sembla que res és capaç de frenar les allaus d'immigrants en el perímetre fronterer. Malgrat l'elevació del reixat o del desplegament de l'Exèrcit, els immigrants continuen intentant entrar a l'Estat espanyol.

Per la seva banda, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, reclamarà a la propera cimera europea la solidaritat dels socis de la UE per al control de la frontera exterior amb el Marroc.

Així ho anuncià ahir el secretari d'Estat espanyol d'Afers Exteriors, Alberto Navarro, durant el debat que els Vint-i-Cinc dedicaren a Luxemburg per preparar la reunió informal dels caps d'Estat o Govern que es durà a terme els dies 27 i 28 d'ocubre.

Així mateix, l'acord de readmissió d'immigrants iregulars que la Comissió Europea negocia amb el Marroc donarà a la UE més poder d'influència i més credibilitats a l'hora d'abordar possibles problemes, com les allaus d'immigrants a Ceuta i Melilla, cosa que representa un valor afegit respecte de l'actual acord bilateral entre l'Estat espanyol i el marroquí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris