nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

ZP destaca el suport a la Justícia amb la pujada del 12% en els pressuposts

Hernando advoca per un canvi consensuat al model de finançament

El president del Consell general del Poder Judicial (CGPJ), Francisco José Hernando, advocà ahir per un nou model de finançament i demanà que les transformacions que es facin en el sistema concitin «les majors taxes de consens possibles entre tots».

Hernando realitzà aquestes manifestacions durant la seva intervenció en l'acte inaugural de les Jornades de Jutges degans d'Espanya, que comptà amb l'assistència del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, qui aprofità l'ate per recordar l'increment del 12 per cent de la partida de Justícia en els Pressuposts generals de l'Estat (PGE) del pròxim any, fet que suposa «el major increment dels últims cinc anys».

Un increment pressupostari, que suposarà dedicar 1.326 milions d'euros a Justícia, i permetrà crear 75 noves places de jutges i 100 noves places de fiscals. Sobre aquest tema, Rodríguez Zapatero recordà que el 2004 es crearen 560 noves places, «i ens situàrem a meitat de camí del compromís que assumírem per a la Legislatura, i que consistia a crear, en quatre anys, 1.000 places noves de jutges i fiscals.

Així mateix, el cap de l'Executiu central va significar el triple objectiu general del seu Govern «per protegir drets i generar en els ciutadans un sentiment de confiança i tranquil·litat».

Per la seva banda, Hernando, després d'agrair la presència de Zapatero a l'acte, també volgué destacar en la seva intervenció l'important procés de reformes del nostre sistema de Justícia, i subratllà que, en l'actualitat, han estat remesos per a informe al Consell diversos avantprojectes de reforma de la Llei orgànica del Poder Judicial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris