nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El PP presenta el recurs al TC contra la Llei de matrimonis homosexuals

La garantia institucional és el motiu de la impugnació de la norma

El PP presentà ahir, en el registre del Tribunal Constitucional (TC), un recurs d'inconstitucionalitat contra la totalitat de la Llei que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe. Segons els populars, el motiu fonamental d'impugnació de la norma és la infracció de l'article 32 de la Constitució, en el qual s'estableix la garantia institucional del matrimoni i el dret a contreure matrimoni de l'home i la dona, a més de la vulneració dels articles 10.2, 14, 39, 59.1, 9.3 i 167. El PP, que assegurà que no recorre la norma «perquè ampliï els drets dels homosexuals, sinó perquè és inconstitucional», també assenyalà que per aconseguir la finalitat que el legislador persegueix amb aquesta reforma, «l'ordenació ofereix fórmules adequades sense necessitat d'originar la ruptura de la Constitució».

Diputats del PP critiquen en el recurs que «la majoria parlamentària hagi menyspreat un debat social profund per assolir un consens polític i social» i assenyalen que aquest recurs d'inconstitucionalitat subratlla que s'ha preferit la «imposició legislativa que ha provocat un profund canvi social i un innecessari conflicte jurídic».

Per això presentaren el text davant del TC contra la totalitat de la Llei 13/2005, d'1 de juliol, segons la qual es modifica el Codi Civil i permet contreure matrimoni a persones del mateix sexe, i en particular contra les normes contingudes en l'article únic i les disposicions primera i segona de l'esmentada norma. Varen explicar que no es recorre la norma «perquè ampliï els drets dels homosexuals, sinó perquè és inconstitucional, ja que desvirtua una institució social i jurídica com és el matrimoni» i la desnaturalitza «així com ha estat entès fins ara».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris