algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Rajoy, disposat a parlar amb ZP però no a «ser coartada dels seus disbarats»

El president del Govern telefonarà al líder popular aquesta setmana per fixar una entrevista

91454

El president del PP, Mariano Rajoy.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, vol reunir-se amb el president del PP, Mariano Rajoy, tan aviat com sigui possible i per fixar una data li telefonarà a mitjan setmana. Rajoy es mostrà ahir disposat a reunir-se amb el cap de l'Executiu, però li advertí que no es convertirà en «coartada dels seus disbarats». Zapatero ja ha comunicat al coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, que té la intenció de comparèixer al Congrés dels Diputats en la segona quinzena de setembre, després d'acudir a l'Assemblea general de l'ONU, per tractar la situació, encara que en un context més ampli, de les tropes espanyoles a Afganistan.

Zapatero tornarà avui al seu despatx de Moncloa, amb la qual cosa donarà per finalitzades les seves vacances d'aquest estiu. Una de les primeres tasques que vol escometre és telefonar al líder de l'oposició per fixar una reunió com abans millor. El cap de l'Executiu vol dialogar amb Rajoy de tots els temes de l'actualitat política, des de les reformes de la Constitució i dels estatuts fins a la política antiterrorista.

Després de la mort de 17 soldats espanyols i la polèmica política generada a continuació, Afganistan serà sens dubte un altre dels assumptes que estarà sobre la taula. Pel que fa a aquesta qüestió, Zapatero parlarà al Congrés dels Diputats en la segona quinzena de setembre, després d'acudir els dies 14, 15 i 16 del pròxim mes a l'Assemblea de Nacions Unides. Zapatero, de fet, vol que aquesta compareixença sigui més àmplia i abordi, entre altres assumptes, les primeres mesures concretes per impulsar una aliança de civilitzacions.

Rajoy assegurà, amb el míting amb què obrí el curs polític per al seu partit, que està disposat a reunir-se amb Zapatero, però no a «ser coartada» dels seus «disbarats». Entre aquests «disbarats» sobre els quals Rajoy vol que Zapatero fixi posició hi ha la política econòmica, les reformes estatutàries, el cas de Roquetas de Mar, la nova llei educativa i els incendis d'aquest estiu. Així, instà Zapatero que li expliqui «què vol fer amb Espanya».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris