algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

La Fiscalia investiga l'expedient acadèmic de l'assassí de Yoyes

L'etarra sortirà de la presó el 2006 en redimir la condemna per estudis

Les investigacions que la Fiscalia general de l'Estat està duent a terme revisant els expedients universitaris dels presos etarres que han redimit les seves condemnes gràcies als seus estudis no deixa de llançar dades vistoses. Si la setmana passada coneixíem que el número tres d'ETA, Zorion Zamacola, va acabar la seva carrera quan estava fugit de la justícia i va aprovar COU i selectivitat el dia de cap d'any, ara coneixem els avatars acadèmics de l'assassí de Yoyes, Antonio López Ruiz «Kubati». El seu expedient revela que va obtenir dues llicenciatures a la Universitat del País Basc matriculat amb un DNI fals i amb unes actes plenes d'irregularitats. Kubati sortirà de la presó l'any que ve, deu abans dels prevists, perquè ha redimit condemna per estudis.

Gràcies als seus progressos acadèmics, l'etarra ha aconseguit aquesta notable reducció de la seva pena i quedarà alliberat el juliol de 2006, en lloc del 22 de novembre de 2017, que seria la data en la qual hauria quedat en llibertat si no hagués redimit condemna. Kubati, nascut a Durango el 1953, va ser detingut l'11 de novembre de 1987 a l'interior d'una cabina telefònica, a Tolosa, acusat de ser el responsable del comando Goyerri Costa. Va ser condemnat a 1.076 anys de presó, entre altres coses per l'assassinat de Dolores González Catarain «Yoyes».

La seva vida universitària comença després de la seva detenció quan, amb 34 anys d'edat, l'etarra es matricula per primera vegada a la Universitat basca. Fou en el curs 1988-89 i a la Facultat de Ciències Socials i de la Comunicació; allà acabarà cursant dues carreres, la de Polítiques i la de Sociologia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris