muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Un fort operatiu policíac impedeix la marxa abertzale de Navarra

Félix Puyo denuncia que amb això es «vulnera el dret de manifestació»


Batasuna no dugué a terme ahir migdia la manifestació convocada a la localitat navarresa de Berriozar, que havia estat prohibida per la Delegació del Govern a Navarra, decisió que ahir mateix va ratificar el Tribunal Superior de Justícia de Navarra.

Un fort desplegament policíac controlava tant les entrades de la localitat com l'interior d'aquesta amb un important nombre d'agents de la Guàrdia Civil i de Policia Nacional, encara que no va ser necessària la seva intervenció, ja que els abertzales decidiren anul·lar la marxa. El seu convocant, el regidor de Berriozar i exparlamentari de Batasuna Félix Puyo, denuncià que això és una «vulneració del dret de manifestació».

Berriozar, declarà Puyo, «és desgraciadament un poble al qual durant els darrers anys li ha tocat viure de manera intensa les conseqüències del conflicte polític que patim, «ja que n'ha conegut de manera especial les conseqüències més dramàtiques, ha conegut la mort, la tortura, les detencions i els empresonaments, la repressió i la dispersió».

Per això, afegí, «l'esquerra abertzale de la localitat vol manifestar, per mitjà d'aquesta kalejira, la necessitat «que tenim de posar en marxa un procés polític, un procés de pau que ens porti a un escenari definitiu de pau i de democràcia». Puyo advocà per impulsar «un escenari que, prenent el diàleg i l'acord com a referència fonamental i basat en el respecte de la lliure decisió de la ciutadania, posi fi a tants anys de sofriment».

Divendres, el Tribunal Superior de Justícia de Navarra va ser l'encarregat de ratificar la decisió de la Delegació del Govern de la Comunitat Foral de prohibir la manifestació convocada per Félix Puyo, que hi havia recorregut en contra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris