muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Carod demana a Madrid «que ens deixin en pau» per l'Estatut

El president d'ERC, Josep Lluís Carod Rovira, demanà ahir al Govern central i als partits estatals que no interfereixin en l'elaboració de la reforma de l'Estatut i va reclamar «que ens deixin en pau», perquè «som prou grandets».

Carod es referí així als informes jurídics sobre la reforma de l'Estatut de Catalunya encarregats pel Ministeri d'Administracions Públiques, segons els quals l'apel·lació als drets històrics és inconstitucional.

El dirigent republicà assenyalà que «en nom d'ERC deman que des de Madrid, sigui el Govern, sigui el PP o el Partit Socialista, ens deixin en pau, perquè nosaltres tenim prou edat per saber el que ens convé». «Ara és l'hora de Catalunya. L'Estatut el feim nosaltres, no el fa Madrid», postil·là. Carod realitzà aquestes declaracions a l'Ametlla de Mar (Tarragona), on féu un recorregut turístic en l'itinerari de Passeigs històrics i assistí a la clausura del cicle de concerts de la Banda Municipal.

Menys contundent es mostrà ahir el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Carretero, el qual afirmà que que serà «difícil» millorar el finançament dels municipis de Catalunya si no és a través d'una competència exclusiva de la Generalitat. Així, advocà per aconseguir un consens en aquest sentit, en el marc de les negociacions sobre la reforma.

Carretero assenyalà que «si aquesta situació no canvia i passa a ser competència exclusiva de la Generalitat, serà difícil que ho puguem canviar». «El que hem de fer ara amb l'Estatut i amb el nou finançament és que el finançament local sigui competència exclusiva de la Generalitat», conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris