nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

La marxa reobre l'enfrontament PSOE-PP per la lluita antiterrorista

Després d'un estiu en el qual la política antiterrorista semblava que havia passat a un segon terme, la manifestació de Bilbao ha reobert l'enfrontament entre el PP i el Govern. Els populars acusen l'Executiu de «desistiment de funcions» pel fet de permetre la iniciativa abertzale, però el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, recordà ahir que no hi podia intervenir, perquè aquesta decisió és competència del Govern basc.

En una roda de premsa, López Aguilar i la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, aclariren que l'Executiu central no té competències per actuar contra una manifestació autoritzada pel Govern basc. De la Vega explicà que el Gabinet de Zapatero havia expressat la disconformitat amb la iniciativa, i que havia demanat a Vitòria que la prohibís mitjançant el seu delegat a Euskadi, Paulino Luesma.

Aquestes paraules eren una resposta a les declaracions «fal·laces» i «improcedents» del número dos del Partit Popular, Àngel Acebes. Aquest assegurà que «ETA-Batasuna es manifesta amb una impunitat consentida pel president José Luis Rodríguez Zapatero», a qui acusà d'«un desistiment claríssim de funcions», ja que permetia la marxa abertzale per la capital biscaïna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris