nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El PP qüestiona la versió de Bono i apunta la possibilitat d'un atac

El Congrés debatrà al setembre la compareixença de Zapatero

Dures crítiques del PP després de la compareixença al Congrés de José Bono. El portaveu parlamentari popular, Eduardo Zaplana, posà en dubte la versió que Bono oferí com a més probable de l'accident d'helicòpter a l'Afganistan. El secretari general, Àngel Acebes, assegurà que és una vergonya que el president José Luis Rodríguez Zapatero no comparegui per aquest assumpte. Mentrestant, IU-ICV i el Grup Mixt ja han sol·licitat al Congrés un ple amb aquesta finalitat.

Zaplana va dubtar del que exposà Bono al Congrés. Segons va dir, hi ha testimonis que apunten que el Cougar espanyol va ser abatut per un atac. «Una altra cosa és que després els hagin manat callar», digué el portaveu popular, que acusà el Govern d'ordenar «una apagada informativa». Zaplana entén que els tripulants del segon helicòpter «a les poques hores de la tragèdia varen dir que havien estat víctimes d'atac». Per aquest motiu, segons Zaplana, el segon aparell va realitzar una maniobra d'evasió, «que es realitza exclusivament quan s'és atacat».

D'altra banda, els grups parlamentaris tornaran a debatre en el Congrés la compareixença del president del Govern perquè expliqui la presència de tropes espanyoles a l'Afganistan, en la primera reunió de la Junta de Portaveus que es durà a terme el setembre. El president de la Cambra Baixa, Manuel Marín, admeté ahir a tràmit la sol·licitud de compareixença registrada per IU-ICV i el Grup Mixt.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris