algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Govern Fraga va llegar a Touriño un dèficit de més de 500 milions d'euros

El Govern que presidia Manuel Fraga va llegar un dèficit pressupostari molt per sobre dels 500 milions d'euros. Així ho anuncià ahir el president de la Xunta, Emilio Pérez Touriño, en la roda de premsa posterior al Consell, en la qual també va avançar que es reunirà el pròxim dimecres amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero. La cita serà a Madrid i els assumptes principals seran el nou sistema de finançament sanitari i la inversió a Galícia que s'inclourà en els pròxims pressuposts generals de l'Estat.

Touriño assegurà que la Xunta de Fraga va mantenir «una situació econòmica elevadament tensionada», fins i tot quan estava en funcions. «No puc aprovar l'herència pressupostària de l'anterior Govern», afirmà Touriño, basant-se en l'estudi inicial que va presentar el conseller d'Economia, Xosé Ramón Fernández Antonio.

Amb aquestes dades, Touriño no dubtà a afirmar que «la conseqüència d'aquesta càrrega és que l'horitzó pressupostari dels pròxims anys estarà marcat per un alt endeutament», que, en tot cas, no impedirà que l'Executiu pugui complir amb el seu programa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris