muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

El tripartit tanca files i assegura que l'Estatut s'aprovarà el setembre

Maragall convoca els partits a una ronda de contactes «oficials»

Els membres del Govern tripartit de la Generalitat tancaren ahir files en defensa de la possibilitat d'assolir un acord que faci possible que el Parlament aprovi l'Estatut el setembre. El portaveu, Joaquim Nadal, assegurà que l'Executiu concentrarà tots els seus esforços per arribar a consensos en els dos punts de desacord, els drets històrics i el finançament, una cosa que considerà «determinant» per al futur del text.

Nadal i el conseller primer, Josep Bargalló, afirmaren, després del primer consell executiu després de les vacances estivals, que el nivell d'acord entre els socis (PSC, ERC i ICV) assoleix entre el 90 i el 95 per cent, per la qual cosa veuen possible que el setembre sigui «el mes de l'Estatut». «No preveim cap altra hipòtesi», indicà Joaquim Nadal (PSC), i «seria impossible» i «estúpid» que no hi hagi acords, considerà Bargalló (ERC).

Bargalló també informà que, durant la reunió, tots els consellers de la Generalitat expressaren la seva «voluntat» que l'Estatut s'aprovi el setembre al Parlament, com també el seu «convenciment unànime que serà així». La conclusió del consell executiu, per tant, és «positiva i optimista», segons ell.

D'altra banda, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, envià una carta a tots els grups del Parlament català anunciant-los que, després del dictamen del consell consultiu sobre l'Estatut, els convocarà a una ronda de trobades «oficials» amb tots els seus presidents.

El conseller primer explicà després del consell executiu que Maragall també expressà a la seva carta el «convenciment» dels membres del tripartit que «pot ser i serà possible» assolir un acord. La ronda de contactes «oficials» no és incompatible, explicà Bargalló, amb altres trobades «bilaterals i multilaterals» entre les diferents forces polítiques catalanes.

El conseller primer va restar importància a les declaracions de les últimes setmanes dels diferents líders polítics en els mitjans de comunicació. Segons indicà, durant la reunió «no s'ha entrat a valorar ni una de les manifestacions dels consellers durant el mes d'agost» ni en les «entrevistes estiuenques» -«més disteses»-, ni en el marc de les universitats catalanes d'estiu -«que solen ser més relaxades»-.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris