algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

EA veu el pla Ibarretxe «innegociable» i creu que canviar-lo seria un frau

La consellera del Govern basc i membre d'EA, Esther Larrañaga, assegurà ahir que els principis bàsics que conté la proposta de nou estatut són «innegociables» i afegí que sobre «la consideració d'Euskal Herria com a subjecte polític i el dret de la societat basca a decidir el seu futur, no pot canviar perquè altrament seria un frau».

Larrañaga oferí ahir a Brignogan, Bretanya, una conferència sobre el nou estatut polític per a Euskadi, dins el cicle de xerrades organitzat per la Universitat d'Estiu de l'RPS, associació de nacions sense estat del territori francès, amb motiu del seu desè aniversari i finançada per l'Aliança Lliure Europea.

Esther Larrañaga afirmà que per avançar sobre la normalització política «avui sols hi ha un instrument, que és la proposta de nou estatut i els principis continguts en ella».

«Aquí hi ha qüestions que totes són perfectament negociables, però hi ha una cosa que no és negociable, i són els principis que es contenen en aquesta proposta d'Estatut, que són Euskal Herria com a subjecte polític i el dret de la societat basca a decidir el seu propi futur», indicà.

Després de constatar que «qualsevol zona o regió que tingui una direcció d'identitat, una consciència nacional, requereix per al seu desenvolupament mínim bàsic imprescindible un poder polític important», destacà en la seva intervenció que a Euskadi hi ha actualment un debat «com a Euskal Herria».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris