algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Els familiars dels militars donen la seva conformitat a la identificació dels morts

Defensa no confirma com fou l'accident, però experts apunten a un impacte en terra

88734

Els periodistes es concentraven a les portes de l'hospital militar Gómez Ulla, on la bandera roman a mig pal.

Les famílies dels 17 militars espanyols morts a l'Afganistan donaren ahir la seva conformitat a la identificació dels seus éssers estimats que els experts del Ministeri de Defensa dugueren a terme abans de la repatriació de les restes. Així, el funeral d'Estat podrà tenir lloc avui dissabte. A partir de les 10.00 hores, el palau de Buenavista de Madrid, seu de la caserna general de l'Exèrcit de Terra, acollirà la cerimònia.

Ahir horabaixa, Defensa encara no havia confirmat a les famílies els detalls exactes de l'accident, però els experts que analitzaren el terreny es decanten un impacte en terra abans que l'helicòpter esclatàs després d'un recorregut de devers 50 metres.

Segons fonts de Defensa, les 17 famílies donaren la seva aprovació a les tasques d'identificació i no sol·licitaren proves d'ADN dels cossos. Els equips forenses acabaren ahir dematí la seva feina a l'hospital General Militar Gómez Ulla, després de treballar-hi tota la nit. En acabar, quedaren instal·lades les 17 capelles ardents, en les quals els 135 familiars que s'han allotjat al Grup d'Escoles de la Defensa pogueren vetlar els cossos dels difunts. Així, doncs, els funerals solmenes se celebraran avui al palau de Buenavista de Madrid.

Després, les famílies es faran càrrecs dels seus morts per procedir a l'enterrament o ala incineració, segons el seu desig i al lloc que cada una determini. Els reis i els prínceps d'Astúries presidiran la cerimònia. També hi seran Rodríguez Zapatero i el president del PP, Mariano Rajoy.

D'altra banda, cobra força la hipòtesi de l'accident, mentre en perd la d'un atac exterior. Segons experts de la comissió d'investigació de l'Exèrcit de l'Aire que analitza allò succeït a l'Afganistan, el més probable és que el Cougar on viatjaven els militars xocàs en un primer moment amb el sòl i es desplaçàs entre 40 i 50 metres abans que es produís una explosió. Aquesta és la deducció provisional després d'analitzar la zona, les restes del aparell, la munició i les restes de combustible.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris