muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

L'Audiència Nacional demanarà l'extradició de Bouchar a Sèrbia

El jutge de l'Audiència Nacional Félix Degayón, substitut temporal de Juan del Olmo, reclamarà a Sèrbia l'extradició d'Abdelmajid Bouchar, fugit del pis de Leganés (Madrid) i detingut fa uns dies a Belgrad, per jutjar-lo pels 191 assassinats consumats i 1.500 de frustrats comesos l'11 de març de 2004 a Madrid, en haver reunit indicis que participà en l'execució material dels atemptats.

Fonts jurídiques assenyalaren ahir que el magistrat accelerarà els tràmits perquè el Consell de Ministres pugui formalitzar la petició en la seva primera reunió després de les vacances d'estiu.

La sol·licitud d'extradició que instarà l'Audiència Nacional inclourà la petició per asseure al banc d'acusats Bouchar no només pel delicte de pertinença a organització terrorista, sinó també pels assassinats de l'11-M. El motiu és que, des que es dictà l'ordre de detenció, han aparegut nous indicis contra Bouchar que l'assenyalen, presumptament, com una de les persones que va participar en la realització material de l'11-M.

Paral·lelament, l'Audiència Nacional demanarà a Sèrbia per via diplomàtica que es faci una comissió rogatòria per interrogar Bouchar a l'esmentat país abans que es produeixi la seva eventual extradició, amb assistència d'un jutge i d'un fiscal espanyols.

El motiu és l'interès de les autoritats espanyoles a prendre declaració al detingut abans que se li concedeixi l'extradició, ja que el lliurament pot tardar dos o tres mesos.

A part de la seva presumpta participació en els atemptats, es tracta d'un testimoni clau per conèixer què varen fer els set autors materials de la matança que s'immolaren a Leganés des de l'11-M fins al seu suïcidi, el 3 d'abril de 2004.

Bouchar fou detingut fa uns dies acusat d'un delicte d'estrangeria perquè duia documentació falsa iraquiana. La Interpol remeté les seves empremtes a la Policia i fou a l'Estat espanyol on s'identificaren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris