muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La Generalitat diu que un fracàs a l'Estatut no avançarà els comicis

ERC no vol fixar una data límit per a la reforma estatutària

No hi haurà avançament electoral a Catalunya encara que no s'aconsegueixi un acord per reformar l'Estatut d'Autonomia. Així ho digué ahir el portaveu de la Generalitat, Joaquim Nadal, que creu que l'Estatut no té per què afectar l'estabilitat del Govern. ERC opina que no s'ha de fixar una data límit per aprovar l'Estatut, en contra de l'afirmat pel president català, Pasqual Maragall.

Nadal assegurà que la voluntat de Maragall és que el resultat de la negociació del nou text estatutari no afecti el Govern tripartit, tota vegada que hi ha desavinences entre PSC i ERC.

El portaveu de la Generalitat admeté que no aconseguir l'anhelat Estatut «seria un gran fracàs per a Catalunya», però, afegí, no pot ser «directament imputable al Govern», sinó a tots els partits polítics.

En aquest sentit, llançà dures crítiques tant al secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, com al president del PP català, que ja han parlat d'avançar les eleccions, segons Nadal, perquè manifesten els «seus desigs més íntims», que passen per un fracàs de l'Estatut i la convocatòria de comicis com abans millor. «Aquest fracàs no necessàriament ha d'endur-se per davant el Govern», digué, encara que sí va admetre que s'obriria una etapa en la qual s'hauria d'avaluar sobre quines bases pot continuar el pacte.

24 de setembre
Maragall va fixar el 24 de setembre com a data límit per aprovar l'Estatut. Nadal va reafirmar aquesta idea i va dir que si el Debat de política general es fa entorn de dia 17 d'aquest mes, té «tot el sentit» que el límit estigui a les dates fixades pel president de la Generalitat.

Pel seu costat, el portaveu d'ERC al Parlament català, Joan Ridao, no veu «raonable» que es posin dates límits i fins i tot va titllar d'«inadequat» que Maragall hagi esmentat el 24 de setembre. «El calendari de l'Estatut, ara mateix, no està a les mans de cap grup polític ni de la Generalitat», indicà.

Segons Ridao, l'únic que està fixat és el termini de negociació amb el Govern central, que és de dos mesos, i a més va assegurar que «ara com ara no existeix perill que l'Estatut es contamini amb l'inici del pròxim cicle electoral de 2007».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris