nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Zaplana assegura que el PP no farà responsable el Govern de la tragèdia

El PSOE creu molt inoportuns els comentaris del portaveu popular

L'accident d'Afganistan ja ha obert una nova polèmica política. Encara que el president del PP, Mariano Rajoy, llançà un missatge de suport i unitat, el portaveu parlamentari popular, Eduardo Zaplana, anà més enllà amb unes declaracions que no han agradat molt al PSOE. Digué que el PP «mai farà responsable» d'aquesta tragèdia el Govern i que no utilitzarà «els mètodes que hagin pogut utilitzar altres». Aquestes al·lusions a la polèmica del Yak-42 són «inoportunes», segons el secretari general del grup socialista al Congrés, Diego López Garrido, que assegurà que «no és el moment» per respondre-li pel dolor de les famílies.

«Nosaltres mai no farem responsable d'aquesta tragèdia el Govern ni el seu president. Mai utilitzarem els mètodes que hagin pogut utilitzar altres». Aquestes foren les paraules exactes de Zaplana, que no va arribar a esmentar explícitament l'accident del Yakovlev, però que clarament s'hi referia. No només al Yak va fer referència el portaveu popular, sinó també a la guerra d'Iraq i va assegurar que els militars morts eren a Afganistan «lluitant contra el terrorisme».

Rajoy no va entrar en cap tipus de polèmica i va transmetre a les famílies dels morts, «que van donar la seva vida en una missió de pacificació», el condol de tot el PP, i va destacar el sacrifici de l'Exèrcit «en la lluita contra el terrorisme a Afganistan per defensar la democràcia, la llibertat i els drets de les persones».

Per la seva banda, el socialista López Garrido va assegurar que «no són oportunes» i també que «no és moment» d'entrar en polèmiques. El portaveu socialista es va limitar a mostrar el dolor i la consternació del seu partit per la mort dels militars espanyols, que va atribuir a «un terrible accident». No va perdre ocasió, això sí, d'assegurar que els soldats eren a Afganistan en una «missió humanitària» que està «absolutament justificada» i avalada pel Parlament.

Les del PP no han estat les úniques crítiques. El diputat d'IULV-CA, Antonio Romero, va assegurar que les mans de Zapatero i del ministre de Defensa, José Bono, estan «tacades per la sang» dels 17 militars morts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris