nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El PSOE, partidari de més autogovern sense caure en la «ruptura d'Espanya»

El secretari general del Grup Socialista del Congrés, Diego López Garrido, assenyalà ahir que ni l'«uniformisme» ni els «intents de ruptura de la unitat» de l'Estat, com l'anomenat pla Ibarretxe, «no ens han anat bé», i advocà per aconseguir el consens en les pròximes reformes d'estatuts per aprofundir en l'autogovern de les comunitats autònomes, «que han estat bones per a Espanya».

Així es va referir a una de les assignatures del pròxim curs polític, les successives reformes estatutàries que promouran diverses comunitats, amb el País Valencià i Catalunya al capdavant, i que han de ser remeses al Congrés i al Senat per a la seva aprovació definitiva.

«S'ha d'aconseguir sempre avançar tenint en compte, d'una banda, el desenvolupament de les identitats plurals que té aquest país i, d'una altra, aquesta unitat de fons que Espanya i l'Estat tenen, que està en la Constitució i que són el progrés i la pau», exposà el dirigent socialista en roda de premsa oferida ahir dematí.

Així mateix, López Garrido recordà que les reformes estatutàries han de ser acordades entre els parlaments autonòmics i les Corts, «perquè són lleis pactades», i confià en aquest sentit que en aquestes últimes «pugui realitzar-se un ampli consens i avancem cap a aquest autogovern». Al seu criteri, és possible aquest acord perquè el Govern «protagonitza una política de diàleg, la millor per aconseguir que l'Estat d'autonomies es desenvolupi i l'autogovern i les identitats plurals vagin per endavant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris