bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La meitat de la població no coneix deu dels 16 ministres de Zapatero

José Bono és el més popular, segons l'enquesta del CIS del juliol

O el tarannà no arriba a tot el món, o bé els membres del Govern no es fan la suficient promoció entre la ciutadania. Només això podria explicar que després de 15 mesos des que l'Executiu encapçalat per José Luis Rodríguez Zapatero arribà al poder, 10 dels 16 ministres que formen el seu gabinet siguin uns autèntics desconeguts per a la meitat de la població. Aquesta llista sobre la popularitat dels ministres la lidera el titular de Defensa, José Bono, i la tanca la ministra d'Educació, María Jesús San Segundo.

Així ho revela la darrera enquesta feta pública pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de juny i que posa de manifest el creixent desinterès de la població per la vida política i els seus protagonistes.

A aquest baix nivell de coneixement dels membres de l'Executiu espanyol s'hi han d'afegir aquells enquestats que no es pronunciaren sobre la seva tasca, o bé perquè no varen voler contestar, o bé perquè no sabien com valorar-los.

Les dades del CIS apunten que els quatre últims llocs en aquest «rànquing de popularitat» els ocupen ministres. I és que sis de cada deu espanyols no són capaços d'identificar la titular d'Educació, María Jesús San Segundo. La segueixen Elena Espinosa (Agricultura), Elena Salgado (Sanitat) i Magdalena Àlvarez (Foment), que no són conegudes per més del 55 per cent dels entrevistats.

Uns altres sis membres de l'Executiu socialista tampoc no arriben a ser coneguts per la meitat de la població. Són: Jordi Sevilla (Administracions Públiques), José Antonio Alonso (Interior), Juan Fernando López Aguilar (Justícia), José Montilla (Indústria), Carmen Calvo (Cultura) i María Antonia Trujillo (Habitatge).

Trujillo, poc valorada
Aquest darrer és el cas més vistós, ja que Trujillo ha vist com l'últim any el percentatge de ciutadans que no eren capaços d'identificar-la es va veure reduït un 15 per cent. Però aquest increment al seu índex de popularitat no ha anat acompanyat per una millor valoració de la seva tasca al capdavant de la cartera d'Habitatge.

El mes de juliol passat Trujillo va ser la pitjor valorada de tots els membres de l'Executiu, amb una nota mitjana de 3,99 punts sobre un total de 10.

Una situació semblant és la que viu el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, Miguel Àngel Moratinos, que és el tercer membre del gabinet més conegut pels ciutadans espanyols, només superat pel mateix Rodríguez Zapatero i per José Bono (Defensa), i malgrat això és el segon pitjor valorat, amb una nota mitjana de 4,27 punts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris