algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

L'Ertzaintza s'enfronta a Batasuna

Al manco sis detinguts en la manifestació il·legal a Donostia

100294

Fins a tres agents de l'Ertzaintza redueixen un manifestant de Batasuna als carrers de Donostia.

Reuters.

Batasuna complí la seva amenaça i, desafiant la Justícia i el Govern basc, realitzà la seva manifestació il·legal pels carrers de Donostia, tot coincidint -com cada any- amb l'inici de les festes de la setmana gran de la ciutat. L'acte acabà amb disturbis i amb la càrrega de l'Ertzaintza, que a més detingué almenys sis persones.

El Departament basc d'Interior, que dimecres prohibí la marxa -prohibició ratificada dissabte pel Tribunal Superior de Justícia d'Euskadi- anuncià que just després de la manifestació s'havien iniciat els tràmits necessaris per depurar-ne responsabilitats penals i administratives.

Al final, la marxa es dugué a terme, però no pel centre de la ciutat. Així, s'hagué de decidir un trajecte diferent del previst de tot d'una. Acabat el recorregut, i en petits grups, els centenars d'assistents es reuniren a la plaça de Zuloaga per celebrar un míting en el qual proferiren crits en contra del PNB i de la Policia Autonòmica basca.

Segons un comunicat de la Conselleria d'Interior, cap a les cinc de l'horabaixa, s'havien concentrat a la zona del bulevard de Donostia, on ja s'havia desplegat un ampli dispositiu policíac, grups de persones amb la intenció de prendre part en la manifestació convocada per l'esquerra aberzale sota el lema «Orain herria, orain Bakea» -«ara el poble, ara la pau».

El Departament d'Interior afirmà que alguns agents de l'Ertzaintza es dirigiren llavors als congregats per recordar-los el caire il·legal de la manifestació. Aleshores, i després d'asseure's en grup per fer evident el seu desacord amb la prohibició de manifestar-se, els conentrats es començaren a allunyar per dispersar-se en diversos grups.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris