muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

El PSOE descarta que els avatars de l'Estatut afectin l'estabilitat a Madrid

López Garrido insisteix a separar l'àmbit autonòmic del Govern central

El secretari general del PSOE al Congrés, Diego López Garrido, afirmà que la recerca de nous suports per al Govern «no és un 'pla B'» per les discrepàncies amb ERC o amb ICV, ja que «els avatars de l'Estatut no tenen perquè afectar l'estabilitat parlamentària» a Madrid.

López Garrido insistí en la necessitat de separar els àmbits autonòmics -català o basc, sobretot- dels suports al Govern central, per negar així les declaracions d'alguns membres del tripartit de Catalunya que alertaven sobre possibles repercussions en les negociacions a Madrid.

«L'àmbit polític de Catalunya no és mecànicament traslladable a l'àmbit estatal, i encara que hi hagi influències -perquè tot influeix en tot, com és lògic-, els avatars de l'Estatut no han d'afectar necessàriament l'estabilitat parlamentària», subratllà.

Tampoc la reunió mantinguda per membres del PSOE i del PNB abans de l'estiu per «reprendre» les relacions entre ambdós partits no pot induir a pensar que el Govern cerqui un canvi de socis, sinó una base de suports més àmplia que es veurà facilitada -opinà- pel «desplaçament del PP cap la dreta, ja que ha abandonat el centre».

López Garrido subratllà que aquesta reunió -a la qual acudiren en nom del PSOE el seu secretari d'Organització, José Blanco, i el seu portaveu parlamentari, Alfredo Pérez Rubalcaba- tingué un ordre del dia d'àmbit basc.

Negà que el PNB hagi demanat als socialistes que dialoguin amb Batasuna sense que aquesta hagi renunciat a la violència d'ETA. «Saben perfectament quina és la nostra actitud i no ens ho demanaran, igual que ho saben -puntualitzà- els socis de l'Executiu, com ERC.

En demanar-li el parer sobre les declaracions de Josep Lluís Carod-Rovira, en les quals assegurava que hi ha contactes «en totes les direccions» per posar fi a la violència, el dirigent socialista negà que el seu partit o el Govern s'hagin assegut a parlar amb ETA o amb Batasuna, i assegurà que Carod «no és el portaveu del PSOE».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris