algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

ZP destaca la prompta resposta del Govern en fets greus com Roquetas

Afirma que la investigació duita a terme per la Guàrdia Civil la dignifica

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, destacà ahir a la Gomera la «promptitud» amb la qual l'Executiu ha actuat en el «cas Roquetas», el qual, segons ell, representa uns «fets greus i seriosos» i expressà les seves condolences als familiars del mort.

Durant una visita a l'Ajuntament insular de la Gomera, Rodríguez Zapatero destacà que la resposta del Ministeri de l'Interior ha estat «ràpida, transparent i encertada» i que la investigació dels fets duita a terme per la Guàrdia Civil ha estat «decisiva» i gràcies a això s'ha dignificat aquesta institució. Rodríguez Zapatero digué que hi haurà «tolerància zero» amb fets com els succeïts a Roquetas i que cap home estarà per damunt de la llei.

En la seva primera declaració pública sobre el «cas Roquetas», el president digué que «el Govern ha actuat amb promptitud i encertadament, amb promptitud perquè pràcticament 24 hores després d'haver succeït els fets, i de conèixer-se l'autòpsia, prengué la decisió que estava al seu abast i segons l'exigència de les responsabilitats provisionals més altes que pot adoptar el Govern».

En aquest sentit, Zapatero digué que no hi ha antecedents en la nostra democràcia que permetin «una comparació amb qualsevol esdeveniment similar de resposta ràpida, transparent i encertada com la que ha donat el Ministeri de l'Interior, responent així a principis que per a aquest Govern són essencials». En primer lloc, subratllà el president, el de «cap home per damunt de les lleis, i en segon lloc, «tolerància zero en el que pugui ser una vulneració de qualsevol dret fonamental».

I finalment, esmentà «transparència i responsabilitat immediata davant del Parlament», la qual cosa era «un compromís» que adquirí en la seva investidura. Quant a si ha perdut la confiança amb Carlos Gómez Arruche, director general de la Guàrdia Civil, Zapatero digué que «si el Govern ha perdut la confiança, passen coses diferents de les que estan passant aquests dies».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris