nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El jutge de Telde planteja la inconstitucionalitat de la Llei de matrimonis gais

Francisco Javier García García-Sotoca, jutge de Telde, decidí ahir plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat contra la Llei de matrimonis entre homosexuals.

El magistrat, que és responsable del Registre Civil de Telde (Gran Canària), prengué aquesta decisió en una resolució que notificà ahir a les tres parelles gai contra les quals decretà la paralització del seu procés de matrimoni, tot i l'opinió del fiscal, partidari de la celebració d'aquests enllaços.

El 30 de juliol passat, el Registre Civil de Telde comunicà a tres parelles homosexuals la decisió del titular del Jutjat d'Instrucció i Primera Instància número 3 del municipi, Francisco Javier García García-Sotoca, d'aturar els seus casaments, ja que tenia dubtes sobre la constitucionalitat de la normativa que ho permet.

En un acte judicial donat a conèixer ahir, el jutge de Telde decideix plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat, perquè considera que existeix «una possible contradicció entre l'article 44,2 en la redacció fixada per la Llei 13/2005, de l'1 de juliol, i el contingut de l'article 32.1 de la Constitució espanyola de 1978», conclou aquest acte judicial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris