muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El PIB de l'Estat cresqué un 3'4% en el segon trimestre d'enguany

La demanda interna està estabilitzada i l'externa fou menys negativa

L'economia espanyola cresqué el 3,4% en el segon trimestre de l'any, tres dècimes més que en el mateix període de l'any anterior, i una dècima més que l'increment registrat en el trimestre anterior. Aquestes xifres, difoses ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), mostren un perfil «suaument accelerat» de creixement de l'economia espanyola. Aquest creixement es deu a una demanda interna «virtualment estabilitzada» i a una aportació «lleugerament» menys negativa de la demanda externa.

L'acceleració del PIB entre abril i juny confirma el creixement sostingut de l'economia espanyola que s'inicià al quart trimestre del 2003 i posa de manifest que el patró de creixement del PIB continua basat en una vigorosa demanda interna acompanyat d'un continu deteriorament al sector exterior.

La dada de creixement interanual de l'economia espanyola calculada per l'INE coincideix amb la previsió del Banc d'Espanya, que al seu últim informe de conjuntura també apuntava a un creixement de l'economia del 3,4% al segon trimestre, a conseqüència del «vigor» de la demanda interna i del dinamisme del consum i la inversió en béns d'equip.

Per a l'institut emissor, la contribució negativa del sector exterior fou «una mica inferior» a l'observada en el primer trimestre, com a conseqüència d'una evolució més favorable de les exportacions de béns i un creixement menys vigorós de les importacions.

Les estimacions de l'Executiu central apunten també a un creixement lleugerament superior durant el segon trimestre de l'any, i situen la previsió d'augment del PIB el 2005 en el 3,3%, després de revisar quatre dècimes a l'alça l'estimació inicial.

Amb la nova dada aportada per l'INE i en espera de l'evolució econòmica dels dos últims trimestres, la previsió de creixement del departament de Pedro Solbes per al conjunt de l'any sembla factible, encara que des del Ministeri s'adverteix del risc que suposa el continu encariment del cru.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris