nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Batasuna exigeix la no intervenció de l'Ertzaintza en la manifestació il·legal

Creix la tensió sobre la manifestació que Batasuna ha convocat per al pròxim diumenge i que la Conselleria d'Interior del Govern basc ha prohibit. La formació abertzale il·legalitzada, que afirmà que Interior no és competent per prohibir la iniciativa, llançà una clara amenaça: l'«única garantia» que no hi hagi incidents és que l'Ertzaintza no hi intervingui. Però el Departament que dirigeix Javier Balza, amb el suport de PSE i PP, ha deixat clar que la Policia autonòmica vetlarà pel compliment de la llei.

Joseba Àlvarez, dirigent de la il·legalitzada Batasuna, protagonitzà una roda de premsa a Donosti en què confirmà que el seu partit recorrerà la decisió d'Interior de prohibir la seva manifestació. Això sí, també digué que Interior no pot prendre aquesta decisió. «Ens és igual el que digui la Constitució, el que digui l'Audiència Nacional. Pensam que el dret a la manifestació és democràtic i inalienable, no hi ha llei democràtica que pugui prohibir fer manifestacions», advertí.

Les paraules d'Àlvarez i l'actitud de Batasuna de mantenir la marxa de diumenge suposen tot un desafiament per al Govern basc. El temor per nous incidents de violència de carrer, en ple rebrot d'aquest fenomen, fou, precisament, un dels motius pels quals es prohibí la iniciativa. El dirigent abertzale assegurà que el seu partit garanteix que no hi haurà incidents «si no hi és l'Ertzaintza», i aquesta, afegí, és «l'única garantia» que Donosti no comenci la seva Setmana Gran de festes amb incidents com aquests.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris