algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La jutgessa del cas Roquetas es dóna de baixa en patir estrès

L'informe forense donat a les parts fou «mutilat» en alguns paràgrafs

La jutgessa del cas Roquetas, Estefanía López, s'ha donat de baixa per estrès. La titular del Jutjat número 1 d'aquesta localitat d'Almeria està instruint la causa en la qual s'investiga la mort de l'agricultor Juan Martínez Galdeano al quarter de la Guàrdia Civil.

Els informes forenses donen noves dades i noves incògnites sobre la mort a la caserna de la Guàrdia Civil de Roquetas de Mar (Almeria) de l'agricultor Juan Martínez Galdeano. No queda determinada la causa de la ruptura de l'estèrnum i no es descarta que aquesta pogués produir-se en l'intent de reanimació del mort. La part complexa és que l'informe traslladat a les parts omet alguns paràgrafs en els quals s'apunten altres possibilitats de ruptura de l'estèrnum.

Per la seva banda, el fiscal en cap d'Almeria ha encarregat una investigació per esbrinar per què es repartí a les parts l'informe forense «mutilat». El tinent de la Guàrdia Civil imputat per la mort, J.R.R., durant la declaració davant de la jutgessa, assegurà que no recordava que un agent posàs un peu damunt Galdeano i assegurà que no sabia que l'estèrnum es trencàs. El seu misser és Antonio Suárez, que ahir donà la seva versió als mitjans de comunicació.

L'anàlisi toxicològica, per la seva part, revela que al cos de Galdeano hi ha restes de cocaïna. L'informe forense es conclogué el dia 5. En 8 pàgines, que inclouen cinc fotografies en les quals s'aprecia la ruptura de l'estèrnum, no acaba d'aclarir la causa d'aquesta. Sí diu que es tracta d'una fractura completa «perpendicular a l'eix major de l'estern, a l'altura de la tercera costella» i amb «discretes esquivades en la seva trajectòria».

Diu que fou necessària «una força de considerable magnitud per arribar a aquest punt» i que la fractura «hagué de produir-se en un moment molt proper a la mort», però no descarta que pogués ser en l'intent de reanimació. L'informe pot desencadenar la polèmica, ja que el text omet paràgrafs sobre com va poder fracturar-se l'estern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris