muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La Junta rebutja que hi hagués descoordinació a l'incendi de Guadalajara

La comissió creada a les Corts de Castella-la Manxa per investigar l'incendi de Guadalajara s'inicià ahir amb la compareixença del director general de Medi Natural, José Ignacio Nicolás, que insistí que l'actuació a l'extinció de l'incendi fou la correcta, ja que se seguí el protocol establert. Rebutjà que hi hagués descoordinació i al·legà que és necessari un temps mínim per al desplegament de mitjans. La portaveu del Partit Popular, Ana Guarinos, qualificà de «fluixa» aquesta primera compareixença.

La comissió arrencà amb les primeres diferències sobre el seu esquema de funcionament entre socialistes i populars, en demanar aquests que se seguís una fórmula diferent a l'establerta al Reglament de la Cambra per a les comissions. El primer a comparèixer, José Ignacio Nicolás, explicà que s'incorporà als treballs de coordinació de l'incendi a migdia de diumenge, després d'assabentar-se de la notícia «a l'Hospital 12 d'octubre on estaven operant d'urgència un fill meu», declarà. A partir d'aquell moment es posà a disposició de la llavors consellera de Medi Ambient, Rosario Arévalo. A més, confirmà la seva participació en diferents reunions malgrat no formar part del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI).

Nicolás afirmà que el protocol establert en el pla d'emergències «funcionà correctament» i que, en declarar-se l'alerta, s'activaren els mitjans d'immediat, però que és necessari un temps mínim per al desplegament, i considerà «injust» que es parli de descoordinació en les tasques d'extinció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris