nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

La Guàrdia Civil congela l'expedient als agents de Roquetas en espera del jutjat

Els nou prosseguiran suspesos de les seves funcions però continuaran cobrant el sou

58078

La Comandància de la Guàrdia Civil d'Almeria fou el centre d'atenció d'ahir.

L'expedient disciplinari que la Guàrdia Civil obrí als nou agents implicats en la mort de Juan Martínez Galdeano a la caserna de la localitat d'Almeria de Roquetas de Mar romandrà paralitzat fins que hi hagi una resolució judicial sobre aquest cas. La notícia es coneixia l'endemà que la jutgessa adscrita al cas decidís deixar en llibertat amb càrrecs els nou imputats. Per això, tots els agents continuaran suspesos temporalment de les seves funcions, fet que no implica deixar de cobrar el seu sou íntegre, i obligats a romandre a la província d'Almeria fins al final de la investigació.

Antonio Suárez Valdés, advocat de l'Associació Independent de la Guàrdia Civil, anuncià que l'expedient ha quedat «paralitzat fins que no resolgui l'autoritat judicial». Ho digué després que els nou agents imputats hagin comparegut en el marc d'aquest expedient disciplinari davant del tinent coronel instructor de la zona de Sevilla, a la Comandància d'Almeria.

El lletrat explicà que l'Associació Independent de la Guàrdia Civil s'ocuparà de la defensa dels agents imputats en via penal i volgué deixar clar que no hi ha sanció disciplinària dins del cos perquè «la suspensió en si mateixa no és una sanció». La suspensió cautelar es manté per als nou guàrdies civils malgrat la paralització de l'expedient. Suárez Valdés assegurà que aquesta mesura s'ha pres «per l'alarma social que ha generat el cas». Els agents continuaran cobrant el seu salari mentre duri la suspensió i hauran de romandre «per ara» a la província d'Almeria.

De fet, volgué fer-se ressò que un expedient disciplinari és un procediment «absolutament normal que s'obre internament per part de la Direcció general de la Guàrdia Civil sempre que hi ha un guàrdia civil encausat». Els agents no arribaren a declarar a la Comandància d'Almeria, sinó que «hi ha hagut únicament una tramesa del que s'ha recollit en la diligència judicial». Els agents, segons l'advocat, s'han mostrat «tranquils a tothora perquè no tenen res per amagar». Suárez Valdés es mostrà molt crític amb l'actitud del ministre d'Interior, José Antonio Alonso.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris