nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

El Govern basc diu a l'Executiu del PSOE que «té la mà estesa al diàleg»

Batasuna resta importància als contactes entre el PNB i els socialistes

La portaveu del Govern basc, Miren Azkarate, va replicar ahir a l'Executiu de Zapatero i al PSOE que el gabinet Ibarretxe «té la mà estesa al diàleg» i a arribar a acords «per complir-los».

Azkarate es referí, d'aquesta manera, a les declaracions realitzades dels últims dies per dirigents del Partit Socialista i per la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, assegurant que hi ha un espai per aconseguir acords entre el PSOE i el PNB, tant al Congrés dels Diputats com al Parlament basc.

La portaveu de l'Executiu autònom destacà que «el mes d'agost té un cert component d'oasi, de període de vacances», per la qual cosa digué que desconeixia si aquestes manifestacions «són un exemple d'aquell component canicular» o, per contra, indiquen que el Govern de Zapatero i el Partit Socialista estan disposats «a obrir el bon camí i que pot existir voluntat d'acord i de superar els temps passats, en aspectes com els pressuposts i altres temes pendents». Després de considerar que «les posicions que s'entreveuen sobre l'autogovern no animen massa», reiterà que, «en qualsevol cas, el Govern basc té la mà estesa al diàleg i a l'acord».

«Estam disposats a parlar i a acordar. Desitjam que, en aquest cas, les paraules i els fets coincideixin i no es torni a travelar amb la mateixa pedra», afegí. Així mateix recordà «la paraula donada i no complida en temes com la quota, les despeses dePrestige o l'ampliació de l'Ertzaintza», tot recalcant temes que han estat motiu de distanciament entre les dues administracions. Segons el seu parer, «seria bon senyal que s'acomplís el que s'acordà en el seu dia i fou incomplert» perquè, «com diu la dita, fets i no paraules».

La portaveu Miren Azkarate insistí així mateix que l'Executiu basc «està disposat a treballar els punts de trobada, a arribar a acords i complir-los, tot això per tal de respondre a les necessitats dels ciutadans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris