algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Batasuna convoca una manifestació a Donostia que el PP vol il·legalitzar

Durant la Setmana Gran de la capital donostiarra hi haurà més actes

A pesar de la seva manifesta il·legalitat, Batasuna encara vol tenir un paper protagonista en la política basca. En una roda de premsa convocada a Sant Sebastià, el portaveu de l'organització abertzale, Arnaldo Otegi, anuncià que diumenge es durà a terme una manifestació al bulevard donostiarra amb el lema «Orain Herria. Orain Bakea» («Ara el poble. Ara la pau») i també que durant la Setmana Gran de la capital guipuscoana, el dia 15, hi haurà activitats, inclòs un homenatge a la ikurriña.

Ahir, la presidenta del PP de Guipúscoa, María José Usandizaga, no es torbà a exigir al Govern basc que prohibeixi la iniciativa de diumenge, ja que «el senyor Otegi parla en nom d'una formació il·legalitzada, que no pot convocar de manera legal cap manifestació». A més, recordà els precedents de desordres públics durant la Setmana Gran de Donostia d'anys anteriors o allò succeït durant les festes recents de la localitat biscaïna de Getxo.

Otegi aprofità la seva compareixença davant dels mitjans per afirmar que encara no hi ha acords sòlids entre els partits polítics bascs que «permetin posar en marxa cap mesa de diàleg per a la recerca d'un acord sustentat en el respecte de la voluntat popular del poble basc i que aprofundeixi en un acord polític resolutiu d'aquest país». Segons manifestà, «Batasuna només parla en aquests moments amb els agents polítics sobre una cosa: com s'han de generar bases sòlides per iniciar un procés polític que vagi en la direcció de superar el conflicte».

D'aquesta manera, Otegi es referí als contactes entre el PSOE i el PNB. Afirmà que no el sorprenen, si bé afegí que no li és igual si els socialistes i els no nacionalistes discuteixen sobre els pressuposts de l'Estat. «Els processos de pau no es fan amb titulars en els mitjans de comunicació», advertí, per exigir a ambdues parts que «no s'hi interposin ni intercalin debats irrellevants en aquest moment polític». «No interessa ara tant quin és el projecte de cadascú, sinó si tothom està disposat a compartir un espai democràtic en el qual el projecte independentista pugui ser una realitat en el cas que ho vulgui la majoria popular del país», afirmà.

El PSOE no dóna importància a les paraules d'Otegi. El secretari general del Grup Socialista al Congrés, Diego López Garrido, assegurà que qualsevol apel·lació de la formació il·legal «a la pau, al poble o a la democràcia» no té gens de credibilitat mentre no censuri ETA. «Ha de condemnar el terrorisme i dir a ETA que abandoni les armes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris