nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Llibertat per als guàrdies civils de Roquetas de Mar

La Fiscalia havia sol·licitat presó preventiva per al tinent i per a un dels guàrdies

59466

Un grup de defensors de l'Institut Armat proferia crits.

EFE

Els nou agents de la Guàrdia Civil imputats per la mort de l'agricultor de Roquetas de Mar (Almeria) Juan Martínez Galdeano continuaran en llibertat. Aquesta és la decisió que adoptà la jutgessa que porta el cas, Estefanía López, després d'haver escoltat tots els implicats. Aquest fou el resultat de les declaracions, que començaren la setmana passada, malgrat el fet que tant l'acusació particular com la Fiscalia, que es pronuncià ahir mateix, havien demanat presó preventiva tant per al tinent com per a un altre dels agents imputats.

L'advocat de l'acusació, José Ramón Cantalejo, fou qui informà de la decisió de la jutgessa. Els nou imputats reconegueren junts que no hauran d'anar de moment a la presó. A les 16.15 hores, els sis que ja havien prestat declaració la setmana passada arribaren junts als jutjats de Roquetas de Mar, custodiats per agents de la Guàrdia Civil.

Sobre els nou agents, en tot cas, continua vigent la suspensió de sis mesos que decidí el Ministeri de Defensa. Tant el tinent com un dels agents, per als quals la Fiscalia demanà presó preventiva, hauran de comparèixer davant del jutge els dies 1 i 15 de cada mes. Els altres set agents ni tan sols no tindran aquesta obligació.

L'advocat dels guàrdies civils, Gustavo Arduán, assegurà que el tinent es troba amb «satisfacció continguda» per la decisió de la jutgessa de decretar llibertat provisional i sense fiança. En tot cas, el procediment prossegueix. Arduán envestí amb duresa contra el ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, a qui demanà que dimiteixi perquè «s'ha dedicat, a través de filtracions als mitjans des del seu propi Ministeri, a encoratjar i a atiar el foc».

Poc abans de conèixer la decisió de la magistrada, que es posicionà contra l'acusació i la Fiscalia, el fiscal en cap de l'Audiència Provincial d'Almeria, Juan Manuel de Oña, explicava que la seva posició era la de demanar presó preventiva per al tinent i per a un dels agents implicats en la mort de Galdeano. Segons digué, aquesta postura es deu a «la utilització de mitjans agressius i violents en la reducció del detingut i per una possible extralimitació en les seves funcions». La Fiscalia no s'havia pronunciat fins ahir, tot i el fet que es donava per assegurat que demanaria presó preventiva almenys per a aquests dos imputats. «No havia adoptat cap posició de cap tipus, per tant és incomprensible que es pugui parlar d'enduriment o no enduriment», explicà De Oña, que assegurà que havia preferit escoltar la declaració de tots els imputats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris