algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern desvincula l'Estatut dels pressuposts i assenyala cap a CiU

El PSOE assegura a IU que continua sent un «soci preferencial»

El Govern continua treballant perquè els pressuposts generals de l'Estat de 2006 tinguin un ampli suport parlamentari, major que l'aconseguit fa un any. La vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, assegurà que una cosa són els comptes de l'Estat i una altra de molt diferent l'Estatut català, per més que Esquerra vinculi ambdues qüestions. Encara que l'Executiu cerca ampliar el seu suport parlamentari, el PSOE ha tranquil·litzat IU i, després de reunions al més alt nivell, li ha assegurat que continua sent «soci preferencial» dels socialistes al Congrés dels Diputats.

La setmana començà amb un to molt més rebaixat en les declaracions de tots els polítics respecte de la negociació dels pressuposts. El Govern i el PSOE han calmat els seus socis preferents del seu primer any i mig en el poder i els ha assegurat que desitja el seu suport. A ERC li han dit de forma genèrica i a IU de forma més expressa.

De la Vega afirmà que l'objectiu del Govern és aconseguir més suport que fa un any per als pressuposts de l'Estat. «Les coses han canviat», digué, citant l'aliança del PSOE amb el BNG a Galícia, el nou clima a Euskadi (amb el PNB, en tot cas, podrien sorgir problemes, ja que el seu portaveu parlamentari, Josu Erkoreka, assegurà que no descarta presentar una esmena a la totalitat si el projecte del Govern no el satisfà «mínimament») i la situació de la política a Catalunya, amb la presència de la negociació de l'Estatut d'autonomia.

La vicepresidenta advertí que estatut i pressuposts són dues qüestions diferents i que emprendrà negociacions amb CiU sense prejudicis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris