algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Entra en vigor l'arrelament laboral per tal de regularitzar immigrants

La figura de l'arrelament laboral entrà ahir en vigor amb l'objectiu de permetre noves regularitzacions d'immigrants i per tal de «lluitar contra la immigració clandestina i l'economia submergida», segons manifestà la secretària d'Estat d'Immigració, Consuelo Rumí.

Per acollir-se a aquest arrelament no hi ha termini límit i han de ser els mateixos immigrants que el sol·licitin a les delegacions i subdelegacions del Govern.

«L'entrada en vigor de l'arrelament laboral -assenyalà Rumí en una nota- se situa dins de la normal aplicació del Reglament (d'Estrangeria) i, tal com el Govern, les organitzacions empresarials i sindicals el dissenyàrem per vetlar per la garantia dels drets dels treballadors».

L'aplicació de l'arrelament laboral completa altres instruments que, com l'arrelament social, després d'un examen individualitzat, poden donar lloc a la regularització d'immigrants que són a Espanya en situacions excepcionals degudament acreditades.

Per arrelament laboral podran obtenir autorització de residència els estrangers que acreditin «la permanència continuada a Espanya durant un període mínim de dos anys, sempre que no tinguin antecedents penals tant a l'Estat espanyol com al seu país d'origen, i que demostrin l'existència de relacions laborals la durada de les quals no sigui inferior a un any». Per a això, els immigrants que puguin veure's afectats per aquesta via de regularització hauran de denunciar l'empresari per qui treballen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris