nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

IU adverteix el Govern d'una crisi institucional si pacta amb partits que no siguin ERC i ICV

Diu a l'Executiu que «no es passi de llest» cercant altres socis per aprovar els pressuposts del 2006

Izquerda Unida va aconsellar ahir el Govern de Zapatero que «no es passi de llest» tractant de cercant socis diferents als que té a Catalunya (ICV i ERC) per a l'aprovació dels pròxims pressuposts, perquè això suposaria «precipitar una crisi institucional que ho pot ser fins i tot del seu propi partit».

El coordinador executiu de Política Institucional de la formació, Félix Taberna, sortí així al pas en nota de premsa de les notícies que apunten la possibilitat que l'Executiu pretengui una acostament a CiU, PNB, CC, CHA i BNG per treure endavant els comptes de 2006 sense estar obligat al pacte amb ERC i IU-ICV.

Segons Taberna, l'Executiu ha «de deixar d'usar trucs per treure avantatges davant de pròximes negociacions» dels pressuposts i comprendre que «ho té cru» si pretén rebaixar el contingut dels pactes amb IU, la posició del qual -remarcà- es reforça en la mesura en què es produeix un allunyament d'ERC.

«El Govern pot optar per seguir el camí del felipisme, que alguns enyoren, menyspreant IU. Si és així, que ho digui i que decebi les expectatives de l'esquerra social davant d'aquest nou cicle», afirmà Taberna amb referència a un possible acord amb els grans partits nacionalistes de Catalunya i País Basc.

Recordà que «no només l'aritmètica és important en política, també ho és el sentit i la direcció d'aquesta», per la qual cosa només veuria «lògic» que el gabinet de Zapatero hi inclogui aquelles forces amb les quals ja manté pactes regionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris