algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Treballadors immigrants il·legals tindran papers si denuncien l'empresari

Finalitza el termini administratiu de tres mesos disposat pel Govern per resoldre les sol·licituds presentades arran del procés extraordinari de normalització que l'Executiu obrí entre el 7 de febrer i el 7 de maig passats.

Coincidint amb el final d'aquest termini, entra en vigor la figura de l'arrelament laboral, continguda eb l'article 45.2 del Reglament d'Estrangeria, i en virtut de la qual els estrangers que es trobin a Espanya treballant de manera irregular poden sol·licitar un permís de residència si denuncien l'empresari que els contracta de manera fraudulenta.

Per complir el termini que expira avui, el Ministeri de Treball s'ha vist obligat a reforçar les Oficines d'Estrangeria de les províncies on s'ha registrat un major nombre de sol·licituds, ampliant fins i tot l'horari administratiu fins a l'horabaixa. Tot i aixo, des del Ministeri adverteixen que existeixen expedients contra els quals s'ha interposat un recurs i que no es resoldran fins que aquest no es dirimeixi. Les darreres dades disponibles daten del 26 de juliol, i fins llavors s'havien resolt 534.622 expedients, un 77'3% de les sol·licituds.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris