algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Alonso reconeix que hi hagué «certa resistència a la investigació» a Roquetas

Els guàrdies civils imputats asseguren que el detingut tenia una força descomunal

79466

Una dona passa davant del bar Uva, propietat de Juan Martínez, que roman tancat.

El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, reconegué ahir que en la mort de Juan Martínez Galdeano el passat 24 de juliol a la caserna d'Almeria de Roquetas de Mar «hi hagué una certa resistència a la investigació» i, a més, «indicis que mostren que s'han pogut produir tractes inhumans, abús de funcions i d'autoritat». Els guàrdies civils imputats asseguren que el detingut tenia una «força descomunal» i que durant el seu arrest rompé els dits a una agent i donà mossegades a la resta, per la qual cosa hagueren de reduir-lo amb força. Amnistia Internacional ja ha demanat explicacions al ministre d'Interior sobre les armes que s'empraren en l'arrest.

José Antonio Alonso, que compareixerà dijous al Congrés dels Diputats, assegurà que existeix una dada decisiva, «que és que hi ha una persona morta en les dependències d'una caserna de la Guàrdia Civil». El ministre admeté també que s'empraren «armes o almenys una arma prohibida».

Segons la seva opinió, tots aquests són els principals motius pels quals s'obrí expedient als guàrdies implicats i es prengueren les mesures cautelars de cessació de les seves funcions. El ministre considera que «són mesures absolutament ponderades, justes i proporcionals a l'estat actual de la investigació».

En aquest context, el titular d'Interior assegurà que s'exigiran «totes les responsabilitats que s'hagin d'exigir amb tota la contundència i deixant clar que la Guàrdia Civil com a institució no ha de veure entelat un prestigi històric que s'ha guanyat bé per uns fets que en qualsevol cas són absolutament excepcionals».

Els agents implicats en l'esdeveniment asseguren que Juan Galdeano estava molt agressiu en el moment de la detenció i que tenia una «força descomunal». «Era impossible intentar reduir aquesta persona entre dos companys. Tenia una alçada d'1,86, pesava 110 quilograms i el comportament que tenia era imparable».

Els guàrdies civils imputats asseguren que, en el moment en què el detingut començà a oferir resistència, donà una sèrie de puntades de peu, una de les quals ferí una companya «rompent-li els dits». A més, també atacà altres tres companys «a base de mosegades». A més, asseguren que no se'l retirà de la zona per evitar que el gravassin les càmeres, si no «per intentar evitar que sortís a la via pública i evitar una fuga d'una persona que estava descontrolada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris