algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Una càmera enregistrà el forcejament entre agents i l'agricultor de Roquetas

L'advocat dels guàrdies civils diu que les lesions del mort són de «caràcter resistiu»

87886

Des de l'exterior, es veu el pati de la caserna de la Guàrdia Civil.

Una de les càmeres de la caserna de la Guàrdia Civil de Roquetas de Mar enregistrà un forcejament intens entre els agents i el detingut, a les 17.11 hores. Situada a la porta d'accés dels vehicles oficials, on morí el 24 de juliol passat Juan Martínez Galdeano, la cinta mostra l'instant en què els agents intentaven introduir l'agricultor en un cotxe i aquell es desplomà. L'advocat defensor dels nou guàrdies civils, Gustavo Arduán Pérez, afirmà que «llevat de la fractura de l'estèrnum, les lesions que presentava el cos de Juan Martínez Galdeano eren de caràcter resistiu».

La cinta també recull, a les 17.17 hores, el moment en què un dels agents arrossegava el detingut cap a la part esquerra del vehicle, fora de l'angle de visió de la càmera.

Segons el material de les dues càmeres del pati de la caserna de Roquetas de Mar i que donà a conèixer la Cadena Ser, el primer dels aparells «grava l'arribada de J.M.G., que hi surt amb la camisa tacada a l'altura de l'abdomen». I, entre les 16.15 i les 16.35, la mateixa càmera recull un forcejament de la víctima i com una parella d'agents de la Guàrdia Civil intenten ficar-lo a les dependències oficials mentre «miren de tornar-li a posar els pantalons que ha perdut en un dels forcejaments».

Minuts més tard, a les 16.38 hores, hi apareix el cap de la Unitat vestit de paisà. La segona càmera «comença a gravar a les 17.09 hores i és la prova principal, ja que s'ubicada a la porta d'accés dels vehicles oficials».

A les 17.11 hores, l'aparell enregistrà el forcejament dels agents que miraven d'introduir l'agricultor un vehicle, com l'agricultor es desploma i com un dels agents arrossega el detingut cap a la part esquerra posterior del vehicle, fora de l'angle de visió de la càmera, després que el guàrdia més veterà indicàs als altres on s'havien de posar. 25 minuts després d'apartar-se de l'angle d'enregistrament, un agent sortí del recinte amb guants de plàstic i tornà a entrar a la caserna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris