algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Manjón exhaurirà la via judicial per ser acusació popular a l'11-M

Del Olmo l'insta a presentar-se de la mà de l'AVT per economia processal

La presidenta de l'Associació 11-M Afectats pel Terrorisme, Pilar Manjón, assegurà ahir que s'«exhaurirà la via judicial» per aconseguir comparèixer com a acusació popular en el procés, de manera independent a l'acusació popular que exerceixi l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), i assenyalà que, si no ho aconsegueix, les víctimes i els seus familiars, prop de 800, es presentarien com a acusació particular.

Tal com va explicar a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander, l'Associació de Víctimes de l'11-M ha recorregut la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo, en la qual insta l'Associació a presentar-se en el procés com a acusació popular de la mà de l'AVT per una qüestió d'economia processal.

De tota manera, l'associació que presideix Pilar Manjón no comparteix «els plantejaments de la personació en el procés de l'Associació de Víctimes del Terrorisme» i, a més, considera que han «de tenir veu pròpia» ja que és l'associació que es creà arran dels atemptats de l'11-M».

D'altra banda, el col·lectiu de funcionaris Mans Netes recusà el jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo, que instrueix el sumari dels atemptats de l'11-M, per «actuació dilatòria», «pèrdua d'imparcialitat i discriminació», segons indica aquest moviment en una nota de premsa.

Aquesta recusació es produeix dos dies després que tant Mans Netes com l'Associació 11-M Afectats de Terrorisme recorreguessin un acte de Del Olmo en el qual supeditava la seva condició d'acusació popular al sumari al qual es presentassin sota la representació legal de l'AVT.

En concret, Mans Netes recusa el magistrat per una «actuació dilatòria reveladora d'interès personal i d'impedir la participació efectiva en la investigació»; per «pèrdua de la imparcialitat subjectiva en designar unilateralment i arbitràriament una sola direcció lletrada que evidencia el favoritisme personal que de cap manera no és compatible amb les exigències d'una autèntica imparcialitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris