nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Guàrdies civils declaren per la mort a cops d'un detingut a la caserna

L'autòpsia confirma que l'home morí a conseqüència de les agressions

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Roquetas de Mar (Almeria), Estefanía López Muñoz, prengué declaració ahir als primers guàrdies civils suposadament implicats en l'agressió soferta per Juan Martínez Galdeano i que va poder ocasionar la seva mort, segons l'autòpsia.

El jutjat ha imputat nou agents de la Guàrdia Civil, dels quals tres són els que passsaren ahir pel jutjat, segons van informar fonts judicials.

La jutgessa ha autoritzat la inhumació del cadàver, ja que no hi ha inconvenient, des del punt de vista mèdic, perquè es traslladi per part de la funerària de la localitat al lloc on fou vetlat ahir per ser enterrat avui, segons informà el portaveu de la família i cunyat del difunt, Lorenzo Montoya. Montoya valorà que siguin nou els imputats en lloc d'un sol agent de la Guàrdia Civil «perquè el que li feren no era cosa d'una persona ni de dos».

«La prioritat per als familiars és que no quedi cap costat fosc sobre aquest tema, un cop que han passat deu dies des que Juan morí després de dirigir-se a la caserna de la Guàrdia Civil després de sofrir un accident de trànsit», digué Montoya.

L'autòpsia realitzada per l'Institut de Medicina Legal de Granada va revelar que Juan Martínez, de 39 anys i veí de la localitat, finà a les dependències de la Guàrdia Civil de Roquetas de Mar com a conseqüència de la pallissa que rebé, segons informà l'advocat de la família.

La Guàrdia Civil informà llavors que el detingut es personà a la caserna després d'haver tingut un accident i ser perseguit per un altre vehicle. Una vegada allà, segons l'Institut Armat, s'alterà i reaccionà amb signes de violència contra els components del Cos, per la qual cosa fou reduït i arrestat.

D'altra banda, el secretari general del grup parlamentari socialista, Diego López Garrido, assegurà que el ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, compareixerà davant del Congrés per donar explicacions sobre aquest incident.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris