algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

El Parlament envia al Consultiu la proposició de llei d'Estatut català

Tornos nega que els membres del consell se sentin pressionats

El Parlament català envià ahir matí al Consell Consultiu la proposició de llei d'Estatut d'Autonomia de Catalunya, com també les dues sol·licituds de dictàmens presentades pels grups, per la qual cosa el màxim organisme jurídic de la Generalitat disposa, des d'ahir, d'un mes per pronunciar-se.

El president del Parlament, Ernest Benach, remeté al president del Consell Consultiu, Joaquín Tornos, tant el text estatutari aprovat divendres passat en comissió com les esmenes i vots particulars que els diversos grups es «reserven» per al ple de la Cambra previst per a finals de setembre.

Al costat d'aquests texts, el Consell Consultiu ha rebut les dues sol·licituds efectuades pels grups parlamentaris en les quals es demana un dictamen d'aquest organisme, i que són la conjunta de tots els grups -molt breu- i la presentada únicament pel PSC -que ocupa 36 pàgines i en la qual es demana que valori la constitucionalitat d'un total de 21 punts-.

El president del Consell Consultiu, Joaquín Tornos, negà, després de rebre la proposició de llei de l'Estatut, que els membres d'aquest organisme se sentin pressionats pels partits, encara que assegurà que procuraran treballar «tan aïllats com sigui possible».

Segons indicà el president del Consell Consultiu, Joaquín Tornos, durant el mes de què disposen exactament per analitzar el contingut de l'Estatut i emetre un dictamen, els set integrants «actuarem amb total independència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris