nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Saura descarta eleccions anticipades i garanteix la cohesió del tripartit

El conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, descartà ahir un escenari d'eleccions anticipades a Catalunya i assegurà que «ni el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ni els membres del Govern no hem fet cap tipus de reflexió sobre aquesta hipòtesi». La convicció de Saura parteix de considerar «inimaginable» el fracàs de l'Estatut, tot i admetre que «si passa», el president de la Generalitat sempre podria decidir.

Saura, segons el qual el fracàs de l'Estatut seria «un desastre per a tothom», garantí la cohesió del tripartit tot i l'enfrontament entre el PSC i ERC a causa de l'Estatut. Segons Saura, l'Executiu català ha passat moments políticament difícils que l'han dotat d'una gran cohesió interna» i assegurà que, «amb independència de les discrepàncies per l'Estatut, la cohesió no se'n veurà afectada».

Ahir mateix, el president de CiU, Artur Mas, considerava que si l'Estatut fracassa, «lògicament» s'haurien de convocar eleccions anticipades a Catalunya, i advertí que si el PSC «es continua enrocant en les seves posicions» portarà la reforma estatutària a un carreró sense sortida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris