cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Europa exigeix que Espanya torni 134 milions d'euros per ajuts del lli

Brussel·les requereix la devolució de subvencions fraudulentes


La Comissió Europea (CE) exigí ahir a Espanya que torni 134,48 milions d'euros per irregularitats en els ajuts comunitaris atorgats a la producció de lli, segons informaren fonts comunitàries.

Brussel·les reclamà, d'una banda, que reemborsi 113,4 milions, import equivalent al total de primes pagades en les campanyes 1998/99 i 1999/2000, a més d'una altra partida, de 21,08 milions d'euros, corresponent a fons atorgats entre 1996 i 2000 al sector del lli i el cànem, segons les fonts. La sanció forma part d'una «liquidació de comptes» general, en la qual la CE reclama fons agrícoles a nou països més per valor de 277,25 milions d'euros.

La comissària europea d'Agricultura, Mariann Fischer Boel, manifestà que «els diners dels contribuents europeus han de ser gastats adequadament i la CE continuarà amb una posició dura per eradicar males pràctiques i controls laxos. No dubtam que recobrarem els doblers malgastats pels estats membres».

Amb aquesta decisió, Brussel·les fa efectiu el requeriment a Espanya sobre la devolució de subvencions pel frau descobert el 1999, que va provocar l'escàndol dels anomenats «caçaprimes» en una etapa en què la popular Loyola de Palacio ocupava el Ministeri d'Agricultura.

La CE exigeix recobrar 113,4 milions d'Espanya per «greus deficiències» en el sistema de control i frau generalitzat al sector del lli en les temporades que van acabar el 1999 i 2000. Per aquest motiu, reclama el total de les primes atorgades durant aquelles campanyes de comercialització. A més, Brussel·les exigeix a Espanya 21,08 milions per mancances en el control dels fons per als sectors del lli i el cànem.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris