algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

PSOE i PP es fan retrets mutus per incomplir el Pacte antiterrorista

El president respongué a Rajoy en la sessió de control del Congrés

El cap del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es negà ahir a polemitzar sobre la lluita contra ETA però va lamentar que aquest assumpte l'usi políticament el PP, mentre que Mariano Rajoy l'acusà d'incomplir la llei de partits i el Pacte Antiterrorista i, per això, digué que no pot demanar-li suport.

Zapatero respongué a una pregunta del líder del PP en la sessió de control del ple del Congrés en la qual Rajoy li reiterà la seva petició que actuï per il·legalitzar el Partit Comunista de les Terres Basques i el responsabilitzà del que faci aquesta formació al Parlament basc en els pròxims anys.

Davant de les crítiques de Rajoy, el cap de l'Executiu, d'acord amb el que havia avançat aquesta setmana, es negà a polemitzar sobre la lluita contra ETA en aplicació del Pacte Antiterrorista subscrit amb el PP i reiterà que ell complí aquest pacte a l'oposició i el complirà també al Govern.

Zapatero recordà que el Govern porta diversos dies aportant-li arguments, de viva veu o en carta, sobre la posició del Govern davant del PCTB d'acord amb els informes del Servei Jurídic de l'Estat coincidents amb la Fiscalia general de l'Estat. A això sumà ahir una dada que considerà que «parla per si sola», el fet que el PP no impugnàs les candidatures del PCTB a les eleccions basques i sí que ho fes amb la candidatura del Partit Socialista d'Euskadi a la província d'Àlaba.

El cap del Govern llegí alguns paràgrafs del Pacte Antiterrorista subscrit pel PSOE i el PP el desembre de l'any 2000, entre ells els que fan referència al fet que la lluita antiterrorista correspon a tots els partits democràtics, ja siguin al Govern o a l'oposició. A més, recalcà la intenció d'eliminar de l'àmbit de la legítima confrontació política o electoral les polítiques per acabar amb el terrorisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris